Magyarország elutasít minden olyan kezdeményezést, amely adóemeléssel és a versenyképesség romlásával járna, ezért nem támogatta a globális minimumadó bevezetését a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet tegnapi ülésén – jelentette ki Varga Mihály Záhonyban újságírói kérdésekre válaszolva a pénzügyi tárca sajtóközleménye szerint.

A pénzügyminiszter kiemelte: a magyar álláspont a kezdetektől fogva világos, elkötelezettek vagyunk a tisztességes adóverseny és a digitális cégek megadóztatása mellett, de az adóemelés nem büntethet valós gazdasági tevékenységet végző, termelő vállalkozásokat, mert az munkahelyeket, beruházásokat veszélyeztethet.

A magyar kormány válságkezelő intézkedései a munkahelyek megvédésére, a beruházások ösztönzésére és az adócsökkentésekre épültek, az adóemelést semmilyen formában nem támogatjuk – szögezte le Varga Mihály. Mint mondta: a globális minimumadó akadályozná a gazdasági növekedést, túl magas a tervezett 15%-os adókulcs és a valós gazdasági tevékenységet sem szabadna terhelnie.

(MTI)

The post Varga: Magyarország nem támogat adóemelést appeared first on Adó Online.