Csőd és felszámolási tanácsadás

Társaságunk vállalja a felszámolás, illetve a csődeljárás alatt álló vállalkozásokkal kapcsolatos teljes körű tanácsadást.

Ha bármely körülmény hatására az az elkerülhetetlen helyzet áll elő, hogy felszámolási eljáráson gondolkodik, vagy nem sok választja el a felszámolás elrendelésétől, akkor még azelőtt forduljon hozzánk, mielőtt erről a bírósági döntés megszületne! A felszámolás jogerős kimondását követően Ön ugyanis már semmit nem tehet a cége nevében. Nem tud például önellenőrzést végezni, szerződést kötni, ami egyúttal azt is jelenti, hogy a keze szinte teljesen meg van kötve.

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy ilyen esetekben túl későn fordulnak segítségért szakemberhez, aminek számtalan oka lehet. Mi azonban mindig azt javasoljuk, hogy minél előbb keressen fel minket, hiszen minél gyorsabban cselekszik, annál nagyobb esélye van arra, hogy a lehetőségekhez képest a leg optimálisabb megoldást kidolgozhassuk Önnek.

Maga a felszámolási eljárás kezdeti szakasza úgy zajlik, hogy a volt vezetésnek tevékenységet záró beszámolót kell készíteni az adott vállalkozás vagyoni, pénzügyi, jövedelmi helyzetéről. Ezt az anyagot át kell adni az eljáró felszámolónak. A tevékenységet záró beszámolóban feltüntetett eszközállománnyal – ami a cég teljes vagyonát képzi – el kell tudni számolnia a volt vezető tisztségviselőnek. A felszámolást megelőző jogügyleteket meg kell tudni védenie volt vezető tisztségviselőnek. Emiatt rendkívül fontos, hogy a felszámolási eljárást megelőző időszakok könyvelési anyagai teljes mértékben rendezettek legyenek. Amennyiben hiányos, pontatlan a könyvelése vállaljuk annak teljes körű rendbetételét, valamint elkészítjük az adóbevallásokat, beszámolókat és cége hatóságok előtti képviseletét is ellátjuk.

A folyamat tehát nem egyszerű, számtalan buktatót rejt, és amennyiben nem a törvényeknek megfelelően jár el, úgy tudtán kívül akár bűncselekményt is megvalósíthat; adócsalást, a számviteli rend megsértését, csődbűncselekményt, sikkasztást.

Hogy mindezeket a kellemetlenségeket elkerülje, forduljon hozzánk bizalommal, és mi átsegítjük ezen a nehéz időszakon!

vissza